www.hambelinsaat.com
- Sürdürülebilir bir su kaynağı olmaktadır ve gerekli kontrollerle güvenilir su kaynağıdır.
- Enerji tüketiminin azalmasına neden olur.
- Temiz su kaynaklarının az tüketilmesini sağlar.
- Yüzey sularının kalitesinin bozulmasını azaltmaktadır.
- Su temini maliyetlerinin azalmasını sağlar.
Kentsel Amaçlı Yeniden Kullanım Kentsel amaçlı kullanım içme suyu dışında çeşitli amaçları kapsamaktadır. Bu amaçlar;
- Park ve rekreasyon alanlarının, okul bahçeleri ve spor alanlarının, otoyol kenarlarının, oyun alanları, halka ait bina ve tesis çevrelerindeki yeşil alanların sulanması,
- Ofis, dükkan ve endüstri çevrelerindeki yeşil alanların sulanması,
- Golf sahalarının sulanması, Oto yıkama, yangın söndürme ve toz kontrolünde su temini,
- Şelale, çeşme ve havuz gibi dekoratif kullanımlarda su ihtiyacı,
- Endüstriyel ve ticari binaların tuvalet suyunda kullanımını içermektedir.
Çevre ve Rekreasyon Amaçlı Yeniden Kullanım Çevresel amaçlı atıksuların yeniden kullanımı, sulak alanların restorasyon amaçlı kullanımının arttırılmasını içerir. Rekreasyon amaçlı yeniden kullanım alanları ise; golf sahalarının sulanması, yüzme alanları, balık üretim havuzları, gölet ve havuzlardır. Ancak geri kazanılmış suların çevre ve rekreasyon amaçlı kullanımında; bakteri ve virüse bağlı sağlık etkileri, ötrofikasyon, koku ve estetik etkilere dikkat edilmelidir.
Yeraltı Suyu Beslemesi Amaçlı Yeniden Kullanımı Kentsel atıksu arıtma tesislerinden yüksek oranda atık su kullanarak yönetilen akifer şarjı dolaylı içme suyu suyunun yeniden kullanılması için umut verici bir strateji olarak kabul edilmiştir. Arıtılmış atıksular yer altı suyunu beslemek amacıyla kullanılabilir.
İçme suyu Kaynaklarının Arttırılması Amaçlı Yeniden Kullanım İçme sularının arttırılması amacıyla arıtılmış atıksular, yeraltı suyu ve yüzeysel sularla karıştırılır. Buna ilave bir arıtım yapılarak su dağıtım sistemlerine verilir. Arıtılmış atıksular direkt içme ve indirekt içme olarak yeniden kullanılabilir.
Tarımsal Amaçlı Yeniden Kullanım Atıksuların tarımsal amaçlı kullanımına elverişli olan sektörlere örnek; konserve, şeker, gübre, süt ürünleri, meşrubat ve kağıt endüstrisi verilebilir. Ancak solvent, yağ, ağır metal, petrol ürünleri ve toksik madde içeren atıksu üreten endüstrilerin atıksularının tarımda kullanılması önerilmemektedir.
www.hambelinsaat.com